Tv-spel med motorsportinriktning

Racingsport är otroligt populärt inom spelvärlden och när det kommer till datorspel var dessa bland de första att ta sig ut på marknaden, dessutom fick de mycket snabbt stor popularitet och de är helt enkelt mycket lätta att tycka om. Speciellt om man har lite tävlingsanda i sig, det är dock en förutsättning för att man ska tycka om tv-spel överhuvudtaget. Need for Speed har alltid varit ett av de mest populära spelen när det kommer till racing och motorsportspel, utöver alla versioner av Need for Speed hittar du även Project Cars, Dirt spelen, Moto Gp, Motorsport Manager, Gravel, Ride spelen, Spintires och alla WRC spel. Det som just är typiskt för denna spelgenre är att man ofta spelar med hjälp av en ratt, tanken är att det ska vara så realistiskt som möjligt vilket innebär att VR är optimalt till alla typer av motorsportspel.

Dessutom är det mycket vanligt att bilarna står i fokus, du kommer beroende på vilket spel som du väljer att få bygga och styla din egen bil, ju fler lopp du kör desto mer pengar kommer du att ha till att förbättra bilen. Vissa spel har gatulopp som tillåter dig att tävla i olika miljöer och det kan finnas människor som du måste undvika att köra över.

GTA kan räknas som en typ av motorspel som är något mer brutalt än övriga, där är det mycket mer som står i fokus än bara att köra bil. Need for Speed är, och har varit i väldigt många år, det i särklass mest populära motorspelet. Om du testar att spela det första Need for Speed spelet och därefter går vidare till det senaste kommer du att se den enormt stora skillnaden. Grafiken är ofta mycket hög och det gäller att du har koll på allt hela tiden.