Satsa pengar på Fantasysport

Om man ska börja med att reda ut vad ordet ”fantasysport” betyder, kan man enkelt säga att det är ett lag, t.ex. fotbollslag som man själv har hittat på. Fantasysport slog igenom stort i USA under 2014 och mycket berodde på att det är illegalt att spela med pengar på riktiga sportevent. Du som spelare får möjlighet att sätta ihop ditt alldeles eget lag med spelare och tillsammans så sammanställs lagets prestationer, precis som på riktigt. En säsong i fantasysport är inte lika lång som en riktig säsong, utan här pågår säsongen under en dag. De lag som lyckas bäst belönas med olika priser, inklusive riktiga pengar.

De allra vanligaste sportlag att sätta ihop brukar vara från National Basket Leaugue, Major League Baseball, National Hockey Leauge och National Fotball Leaugue. Åtminstone om man ser till vad som är mest populärt i USA.

Till att börja med behöver man först anmäla sitt lag och får då betala en mindre avgift för att kunna vara med. Det är viktigt att veta om att det krävs mer kunskap om sporten och spelet, än vad ett ”vanligt” fan har. Här behöver du inte bara kunna spelets regler, utan behöver även förstå dig på hur fantasysport fungerar. För att kunna bli riktigt duktig tillsammans med sitt lag och ha chansen att vinna pengar är det bra om man läser på innan man kommer igång.

Trots att det kan vara lite svårt är det inte helt omöjligt att dra hem extra klirr i kassan. En stor fördel med fantasysport är att du inte spelar mot datorn eller en dealer, som med andra casinospel, utan mot andra spelare och det är därför din kunskap och erfarenhet kommer bli din vinst eller ditt fall.

Fantasysport är, som tidigare nämnts, störst i USA. I Sverige har man inte behövt hitta sätt för att kompensera mot möjligheten att få satsa pengar på sport. Än så länge lägger inte svenska spelsajter allt för mycket fokus på denna typ av underhållning, men kanske får man se mer av det i framtiden.